sábado, 14 de septiembre de 2013

EL RIURE


El riure és la manifestació externa de l'alegria. Es manifesta amb una expressió facial i un so tallat. Si no hi ha so, llavors parlem de somriure.Els nadons aprenen a riure a partir dels 4 mesos d'edat.
Mireu el vídeo següent:


El riure provoca un estat de benestar, relaxació i alliberament de l'estrès d'una manera molt natural, els músculs es destensen i la ment es relaxa, alliberem endorfines (opiacis naturals que ens causen sensació de benestar). Riem perquè associem alguna cosa que estem presenciant amb una vivència pròpia o bé perquè hi ha un contrast de registres molt gran: per exemple quan hi ha alguna equivocació en una situació seriosa o solemne. És per això que ens agafen atacs de riure en les situacions menys indicades i no podem controlar-ho perquè ens sentim bé al fer-ho.

També sabem que que es riu més en companyia que sol, per això es diu que el riure té un component important de cohesió social. També els animals com els primats, els gossos o els ratolins produeixen sorolls semblants al riure.

Per què ens fan riure programes com "Just for Laughs"? Mireu el següent vídeo i digueu quines bromes us han agradat més i per què?


Us agrada més riure en companyia? Us agrada més compartir la visió d'un programa tipus "El club de la comèdia" o d'una pel·lícula comèdia tipus "Algo pasa con Mery" o "American Pie"amb amics o companys que veure'ls sols? Per què?



 
El riure es contagia? Per què? Informeu-vos i expliqueu-ho.



Sabeu en què consisteix la teràpia del riure? Mireu el següent vídeo i trieu-ne algunes idees.

 
Qui ha plorat de tant riure? Us agrada? És una sensació plaent plorar de tant riure? Comentem-ho entre tots.

No hay comentarios:

Publicar un comentario